lunes, 5 de marzo de 2012

Madrid - ruta gastronómica

Esta semana laboral la paso en Madrid , aprovechando en los ratos libres ver algunos restaurantes que tenia en " lista de espera " . He hecho tres grandes descubrimientos. 
***

Миналата работна седмица бях в Мадрид, но въпреки натовареният график успях да намеря време да посетя някой нови местенца които бях си набелязала.

Направих три големи открития които днес ще споделя с вас. 



Me ha encantado Poncelet cheese bar (c/Jose Abascal 61 ), un restaurante gourmet especializado en quesos . Con sus 136 variedades de quesos europeos ofrece un recorrido gastronómico espectacular para los amantes del queso.  
Por supuesto la carta ofrece otro tipo de manjares " anti-queso " , básicamente con notas mediterráneas.Yo probé 2 selecciones de quesos que son un " must " absoluto. La selección de vinos, como era de esperar es excelente. 





Страшно ми хареса Poncelet Cheese Bar  , ресторант гурмет специализиран в дегустация на сирена. Със селекцията си от 136 разновидности европейски сирена и прилягащите към тях вина , клиентите могат да се насладят на ендо прекрасно кулинарно приключение. Разбира се менюто предлага и други ястия с определено средиземноморен характер. Впечатлителен е интериора на заведението. Вертикалната градина символизира пасищата а доминиращият бял цвят на мебелите е избран заради млякото от кеото се прават сирената.


Интересна е и избата  “ под форма на диамант в която се съхраняват сирената на определена температура и влажност за да запазат перфектно вкусовите си качества. Ресторанта си има “ Maître” специалист който подробно обяснява произхода и начина на приготвяне на дегустираните сирена. Специални благодарности отпрявам към Хулио който се погрижи безупречно за целият сервиз. 





El espacio refleja en muchos detalles el concepto básico inspirado en la naturaleza - jardín vertical que representa los prados , predominante color blanco en todo el interior simbolizando la materia prima , la leche. Espectacular la cava de quesos en forma de diamante que cuida de su calidad gracias a la temperatura y la humedad adecuadas. Me han impresionado los expertos en quesos por sus conocimientos que transmiten con un gran entusiasmo y sus consejos totalmente acertados. Julio, nuestro camarero, nos ha mimado con una inmejorable atención e impecable servicio. Todo , absolutamente todo  perfecto.




El segundo descubrimiento se llama Luzi Bombon , un gastro bar en Castellana 35.
Espacio súper moderno y acogedor con dos cartas - una de "oyster and fishh"  bar y la carta de la Brasserie. Fabulosa presentación de los platos . Lo mejor -el tartar de atún sobre cama de aguacate ! Francamente fantástico, como todo lo que hace grupo Tragaluz. 
Ambiente super chic y gente guapa , ideal para una copa "after work" o almuerzo informal.
Obligatorio hacer reserva previamente , siempre esta a tope.





Второто попадение се казва Luzi Bombon  . Намира се на един от големите централни булеварди “ Paseo de la Castellana nº 35 “.

Модерно и шик пространство с две различни менюто , едното вид гастро бар специализиран в пресни рибни продукти , а другото вид Brasserie . Всички блюда са страшно вкусни и прекрасно поднесени. За тези които обичат сурова риба тип сашими трябва задължително да пробват тартар от риба тон “. Божествено !

Обстановката е невероятна , музиката “chill out “ . Задължителна е предварителна резервация




Y por ultimo, disfrute mucho en Lateral en Castellana 42. Fantástico espacio inspirado en la cocina sencilla de buena materia prima . La decoración con mesas de madera , sillas de diseño nórdico, las numerosas macetas , hacen honor a la madre naturaleza de donde proviene todo lo buenos que comemos.La cocina muy mediterránea , deliciosa y rápida.
Me encantaron las alcachofas fritas y la creme brûlée de manzana.





И последното местенце което искам да споделя е Lateral

Намира се на същият булевард “ Paseo de la Castellana” ,но на номер 42.

Фантастично, fashion ,  в същото време с нотки Еко шик това заведение е концентрирано в лесна и натурална кухня. Предлага типични средиземноморски специалитети с невероятно качествени продукти,  приготвени с любов. Идеално както за обяд след “Shopping” тъй като е много близо до района с най престижните магазини
– Salamanca -
така и за “ after work “ или  вечеря.







Follow on Bloglovin

No hay comentarios:

Publicar un comentario