Tal y como os habia prometido este post lo dedico a
Barcelona.
El fin de semana descubrí un lugar espectacular – Indochine . Como indica el nombre la carta es de comida asiática. El caso es que no hay
una carta propiamente dicho, sino 3 menus de degustación : uno de 7 platos
y dos postres , otro de 9 platos
mas 2 postres y de 13 platos mas 2 postres. Personalmente probe el primero y me
resulto bastante abundante, incluso no pude acabar uno de los postres.
Todo estaba absolutamente delicioso.
El local en si es precioso- un jardín botánico con
cascaditas, carpas koi , orquídeas y plantas tropicales. No faltan detalles
típicos de decoración asiática como estatuas e imágenes de budas y deidades indias o lámparas de sal de Himalaya.
Disfruté mucho el “show cooking“ pues la cocina esta
aislada únicamente por una pared de vidrio. Me impresiono la actitud del Sr. Ly que estaba cocinando, a la vez que servia en el salón, recibía los clientes
en la entrada o tomaba nota de las reservas .Una atención y un servicio
impecables.
****
Тъй като този уикенд бях в Барселона , днешната
публикация я посещавам на този любим мой град.
В петък вечер открих едно фантастично местенце – Indochine.
Както може да се
досетите от името става въпрос за азиатска кухня. Интересното е че ресторанта
няма меню с безброй ястия , а само предлага 3 менюта за дегустация – първото
със 7 ястия и 2 десерта, второто с 9 ястия и 2 десерта и третото с 13 ястия и 2
десерта. Пробвах първото което се оказа доста обилно, дори не можах да се
преборя с единият от десертите. Порцийте бяхя перфектно преценени а ястията
невероятно вкусни.
Самият ресторант представлява ботаническа градина с прекрасни орхидеи, разположена върху водни канали където плуват рибки Кои . Целият декор е осъществен с различни елементи от азиятската култура , статуетки на Буда , фигури на различни индийски богове, лампи от Хималайска сол.
Насладих се на целият “show cooking “ тъй като
кухнята е отделена от ресторанта само от една стъклена стена.Впечатлих се също
и от управителя , Господин Ли, който посерщаше клиентите на вратата, влизаше в
кухнята и захващаше тиганите, сервираше по масите или взимаше поръчки по
телефона ,общо казано държеше всичко под контрол с невероятна координация.
que delicia de lugar!
ResponderEliminarcute pictures xo
ResponderEliminar$ 100 GIVEAWAY ON MY BLOG
me encantan los ambientes así!! :D que lugar más bommbaa!!
ResponderEliminarhttp://alwaysparadize.blogspot.com.es/2012/07/con-volantes-y-bisuteria.html
Conozco el restaurante y me gusta mucho! he ido alguna vez con Ivo. Zeluvki!
ResponderEliminar